Grodblogg

Nedan finner du inlägg om allt möjligt omkring dykning, kronologiskt ordnade. För de som har access kan man lägga till nya inlägg via en rubrik under "klubbdokument", nytt blogginlägg. I menyn till höger finns klubbens samlade arkiv av dokument, i princip alla styrelseprotokoll, årsmötesprotokoll, medlemlistor, etc. Mycke av materialet kan bara ses om man är medlem och inloggad på sidan. 

Stenkista vid Skarpö

  • Sunday, 17 April 2016 18:12

Skarmavbild 2016 04 17 kl. 20.10.45

Skarpä stenkista


Idag gjordes ännu en gång ett dyk baserat på rykten, goggle maps och fornsök. Målet var Skarpö's sydöstra udde. Här finns en undervattensmur som går från Skarpö via Pukholmen till Rindö. Enligt vissa i kubben ska byggnadsverket vara flera hundra år gammalt. Typ när fästningen i Vaxholm byggdes. Detta skulle förhindra fientliga fartyg att nå staden redan längre ut.

Sagt o gjort. Med LÅ som ut organisation gick två dykare ner. Som djupast var vi 7 meter och som grundast kändes det som att krypa över en grusplan. Vad hittade vi då? Jo stenarna i muren kändes faktiskt gammla (fina runda och ärgade) och så hittade vi lite stolpar här o där, ibland som om de satt i linje (kanske en gammal bro eller styrning vid bygget?). Utöver det var sikten 1...2 meter och vi såg just inget mer. Jo... en sak, en motorkåpa till en större utombordare. Antagligen en av många som gått på grund här.

Skarmavbild 2016 04 17 kl. 15.21.10