Grodblogg

Nedan finner du inlägg om allt möjligt omkring dykning, kronologiskt ordnade. För de som har access kan man lägga till nya inlägg via en rubrik under "klubbdokument", nytt blogginlägg. I menyn till höger finns klubbens samlade arkiv av dokument, i princip alla styrelseprotokoll, årsmötesprotokoll, medlemlistor, etc. Mycke av materialet kan bara ses om man är medlem och inloggad på sidan. 

Tuesday, 29 December 2015 18:28

Tryck från öster

images

Vi har haft en hel del besökare, många tusen. De flesta, dvs ca 98%, har dock varit icke dykare utan skapade av "robotar" som skannar av internet. Absolut nerparten har kommit ifrån Ukraina och Ryssland. Därför har vi nu installerat ett extra spam skydd. Ifall man vill ansöka om en inloggning måste man från och med idag skriva in en kod från en bild som skickas med registreringen i en ruta. Bara om koden stämmer går registreringen vidare. Samtidigt har vi också spärrat 12 IP adresser. I detta har jag lärt mig mycket, bla att man lämnar fårspår efter sig. Jag hittar tom mig själv !!!

Här en bra länk:  https://stopforumspam.com/

och här en till: http://www.visaminip.com/

Saturday, 12 December 2015 09:42

Ny hemsida !!

image001

Så var det dax... Efter 5 år med den gamla hemsidan tog styrelsen i höstas beslutet att skapa en helt ny sida. Detta för att vi vid ett flertal tillfällen under senaste året blivit kapade och attakerade. Under dessa situationer har sidan tidvis varit nerkopplad.
Nu har vi både uppgraderat våran plattform till senaste generationen (Joomla 3.4) och vi har flyttat hela innehållet för sidan på en nyare server på vårt nuvarande webhotell (crystone.se). Låt oss hoppas att dessa åtgärder hjälper och har önskad effekt.

Samtidigt passade vi på att göra en del....